https://acomicsoul.com/wp-admin/index.php
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Amanda Knox «Truth Matters» // Folketeateret, Oslo

October 22, 2018 @ 7:30 pm - 9:30 pm

Amanda Knox

Drapsdømte Amanda Knox i samtale med Sarah Natasha Melbye.

Historien om Amanda Knox delte en hel verden – var hun skyldig eller uskyldig? Hun var en helt vanlig, amerikansk collegestudent som flyttet til italienske Perugia for å studere språk. En formiddag i november 2007 ble hele verdenen hennes snudd på hodet da hun kom hjem og fant ytterdøren brutt opp, vinduer knust og blod på badet. Da politiet kom sparket de inn døren til soverommet som tilhørte Amandas britiske romkamerat og fant venninnen brutalt knivdrept.

Mistanken ble raskt rettet mot Amanda og hennes italienske kjæreste. Det var innledningen til et syv år langt mareritt som varte helt til Knox tilslutt ble frikjent av Italias høyeste domstol. Den 22. oktober kommer hun til Oslo og Folketeateret for å fortelle sin skjebnesvangre historie i samtale med Sarah Natasha Melbye.

Arrestasjonen av Amanda og kjæresten hennes fikk enorm oppmerksomhet i både Italia, USA og Storbritannia. Uten konkrete bevis ble Amanda dømt til 26 års fengsel, og satt i italiensk fengsel i sammenlagt fire år frem til hun ble frikjent. I 2013 ble drapssaken gjenopptatt og hun ble denne gangen dømt til 28 ½ års fengsel før hun i 2015 ble helt frikjent av Italias høyeste domstol.

«Jeg husker godt da det stormet som mest rundt Amanda Knox, og hvordan alle detaljene rundt både drapssaken og privatlivet hennes ble delt i pressen. Etter å ha sett Netflix-dokumentaren om henne blir det spennende å få et mer tredimensjonalt bilde av både saken og personen selv når Sarah Natasha Melbye står for å føre samtalen», sier Ragnhild Solberg fra arrangøren A Comic Soul.

Om Amanda Knox
Amanda Knox ble født 1987 i Seattle der hun vokste opp med sin mor og stefar. Hun ble i 2005 ferdig på high school og gikk så videre til å studere språk ved University of Washington. Etter to års studier flyttet hun til Perugia i Italia for å studere ved det statlige Università per Stranieri (universitetet for utenlandske studenter).

Etter frikjennelsen fra Italias høyeste domstol gjenopptok hun universitetsstudiene sine i Washington, tok eksamen og begynte å jobbe som frilansjournalist for en dagsavis i Seattle. I 2013 ga ut boken «Waiting To Be Heard: A Memoir» om opplevelsene sine, og høsten 2016 kom Netflix-dokumentaren «Amanda Knox». Knox er også aktiv som foreleser for amerikanske The Innocence Project, en organisasjon av jusstudenter under veiledning av etablerte advokater, som jobber med rettssaker der det er tvil om den dømtes skyld.

Amanda Knox besøker Folketeateret i Oslo 22. oktober 2018. Billetter i salg mandag 28. mai kl. 09 via arrangørens hjemmeside www.acomicsoul.com og www.folketeateret.no

Details

Date:
October 22, 2018
Time:
7:30 pm - 9:30 pm
Event Category:
Website:
BUY TICKETS! »

Venue

Folketeateret
Storgaten 21- 23
Oslo, 0184 Norway
+ Google Map
Phone:
21 09 65 00
Website:
https://www.folketeateret.no/